Schaakclub    D elfzijl   A ppingedam   C ombinatie

 

 

In memoriam

Op vrijdag 19 januari 2018 hebben wij in kerkgebouw De Ark te Delfzijl afscheid genomen van een bijzonder mens, onze schaakvriend

Bert van Till

† 12 januari 2018

Bert heeft meer dan 20 jaar in het bestuur gezeten van Schaakclub DAC. Daar verzorgde hij zeer nauwgezet de penningen van de club en deed hij ook regelmatig secretariaatswerkzaamheden. In die hoedanigheid woonde hij ook NOSBO-vergaderingen bij. Daar was hij een bekende verschijning.

Foto Bert van Till


Bert was betrokken bij het wel en wee van de schaakclub. Genoemd mag worden zijn bijdragen aan de jaarlijkse uitgifte van ons clubblad En Passant en aan de organisatie van het regelmatig terugkerende Eemsmondschaaktoernooi.
Vanachter de inschrijftafel verwelkomde hij 's morgens de deelnemers aan het toernooi en 's middags ontfermde hij zich over het gereedmaken van het prijzengeld.
Taken die bij hem in goede handen waren.

 

Bert was een nachtwerker, dat kon je zien aan het tijdstip van zijn verstuurde mailtjes.
Naast zijn bestuurlijke activiteiten was Bert ook een goed schaker. Hij speelde zowel in de interne competitie als in de Nosbo-competitie. Kwam het daarbij op een pionneneindspel aan dan was het moeilijk om van hem te winnen.

Bert was gehandicapt, maar dat had geen invloed op zijn activiteiten. In de loop der jaren werd zijn mobiliteit geleidelijk minder. In zijn laatste levensjaren, toen hij rolstoelafhankelijk werd, werd hij altijd door een van de clubleden opgehaald als er geschaakt moest worden.

Het overlijdensbericht heeft ons verrast.
Een bijzonder mens is van ons heengegaan.
We zullen Bert niet licht vergeten.


Schaakclub DAC

 

Print